Secția Ginecologie


Sef Sectie: Prof. Dr. Stanescu Anca Daniela

Medic primar Obstetrica Ginecologie

 

Servicii oferite:
Sectia dispune de 36 de paturi 

Chirurgie ginecologica 
patologia benigna a aparatului genital feminin 
tratamentul chirurgical al incontinentei urinare de efort 
chirurgia tumorilor benigne ale sanului 
diagnosticul si terapia leziunilor precanceroase ale colului uterin (Colposcopie)

Chirurgie minim invaziva (laparoscopie) 
diagnosticul si tratamentul sarcinii extrauterine 
diagnosticul si tratamentul infertilitatii 
diagnosticul si tratamentul bolii inflamatorii pelvine 
diagnosticul si tratamentul sindromului dureros pelvin cronic 
sterilizarea tubara 
chirurgia patologiei tubo-ovariene benigne 


Patologie ginecologica medicala 
curetaje in scop diagnostic 
terapia medicala a bolii inflamatorii pelvine

Infertilitate 
diagnosticul si tratamentul infertilitatii cuplului 
monitorizarea ovulatiei

 

 

   Maternitatea Bucur se implica activ in screening-ul prin examenul citologic Babes-Papanicolaou pentru preventia cancerului de col , precum si la promovarea educatiei medicale si constientizarea importantei depistarii precoce a cancerului mamar prin screening mamografic. Investigatiile mentionate se pot realiza in cadrul spitalului alaturi de evaluari care mai pot fi necesare, respectiv colposcopie, biopsie a colului uterin sau a altor leziuni suspecte, ecografie mamara sau punctia-biopsie, a tumorilor mamare suspecte.

In sectia de Ginecologie se diagnosticheaza si trateaza atat patologia medicala cat si chirurgicala ginecologica.

    Laparoscopia si Histeroscopia au avantajele recuperarii rapide si a ratei mai scazute a complicatiilor. Laparoscopia se face in scop diagnostic dar si terapeutic pentru boala inflamatorie pelvina, patologia benigna ovariana (inclusiv endometrioza), tubara sau sindromul dureros pelvin cronic. Interventiile pentru sarcinile extrauterine se efectueaza de electie laparoscopic.   Sectiile de ginecologie asigura de asemenea o gama larga de interventii chirurgicale in patologia genitala benigna (polifibromatoza uterina simptomatica sau complicata, chiste ovariene, endometrioza, sangerari benigne in menopauza)


MEDICI

  1. PROF. DR. STĂNESCU ANCA DANIELA - Șef secție;Medic primar; Doctor în Științe Medicale;-Competență în : Colposcopie; Chirurgie laparoscopică ginecologică ; Histeroscopie; Planificare familială şi contracepție; Supraspecializare în Management Sanitar.
  2. DR. BADEA ȘTEFAN -  Medic primar Obstetrica-Ginecologie
  3. DR. IONESCU MARILENA- Medic primar Obstetrica-Ginecologie , Doctor in Stiinte Medicale, Competente in Ecografie Ginecologica si Colposcopie
  4. DR. GHINDĂ EMILIA - Medic primar, Competență în: Colposcopie; Ecografie obstetricală și ginecologică;
  5. AS.UNIV.DR. CONEA ILEANA – Medic specialist; Doctor în Științe Medicale; Ecografie obstetricală și ginecologică; Colposcopie
  6. DR. PREDILĂ MANUELA - Medic primar Obstetrica Ginecologie, Competenta in ecografie obstetricala si ginecologica, Colposcopie, Histeroscopie. Supraspecializare in Tratamentul in Profilaia cuplului si fertilizare in vitro.
  7. DR. ȘUCU ROXANA – Medic specialist- Competență în: Colposcopie; Chirurgie laparoscopică ginecologică; Ecografie obstetricală și ginecologică; Planificare familială și contracepție.