Bine ati venit la Maternitatea Bucur !

 

      Fiecare copil este o mica minune !

Colectivul sectiei de obstetrica ginecologie este dornic sa va ajute si sa va fie alaturi atunci cand  bebelusii dumneavoastra sosesc pe lume .

Sala de naştere

Sef sectie Obstetrica: 
Sef Lucrari Dr. Olaru Gabriel

Medic primar Obstetrica Ginecologie

Dotari:
-4 sali de travaliu individuale dotate corespunzator
-o sala de operatii - pentru operatii cezariene
-un salon pretravaliu- destinat gravidelor aflate la debutul travaliului unde se monitorizeaza bataile cordului fetal, tensiunea arteriala materna si contractiile uterine 
-un salon de consult preanestezic si pregatire preoperatorie

-Ecograf

-Cardiotocografe pentru monitorizare materno-fetala

   Sala de nasteri are 4 sali de travaliu dotate cu tehnologie moderna necesara urmaririi si desfasurarii in siguranta a oricaruit tip de travaliu, inclusiv a celor cu risc crescut . Pe durata travaliului gravidele sunt monitorizate atent de medici si moase (tensiune arteriala, contractii uterine dureroase, batai cardiace fetale) care le arata cum sa gaseasca cea mai confortabila pozitie in travaliu in vederea diminuarii durerii, diferite tipuri de respiratii in functie de momentul travaliului si le acorda un important sprijin psihologic

 

   Gravidele sunt monitorizate cardiotocografic (activitatea cardiaca fetala si contractiile uterine), in functie de caz, intermitent sau continuu.

   Interactiunea mama- nou nascut este incurajata imediat dupa expulzie.

   Sala de operatii cezariene are toate dotarile necesare realizarii in conditii de siguranta a nasterilor operatorii, inclusiv a complicatiilor severe care pot aparea in cursul travaliului sau nasterii.

   Sala de operatii cezariene se afla in imediata apropiere a salilor de travaliu, ceea ce face ca timpul de interventie in situatii de urgenta sa fie minim.

 

   Gravida este incurajata ca pe parcursul travaliului sa fie activa, putand folosi mingea sau scaunul special pentru travaliu. Moasele prezinta gravidelor pozitiile care pot fi adoptate pentru etapele travaliului, se folosesc metode naturale de calmare a durerii - muzica, apa calda, masaj. Pacientelor ce doresc un travaliu cu minimum de dureri li se ofera ca alternativa analgezia gazoasa (protoxid de azot si oxigen) precum si cea peridurala.


Sectia Lehuzie


-36 de paturi
-3 etaje:
            -lehuze nasteri cezariene
            -lehuze nasteri spontane

            -lehuze nou-nascuti prematuri

 

   Sectia Lehuzie dispune de 36 de paturi si este organizata pe 3 etaje (nou-nascuti prematuri, operatii cezariene, nasteri spontane). Marea majoritate a saloanelor au 2 paturi, toate avand grup sanitar propriu. in care pacientele beneficiaza de un confort hotelier sporit (televizor, frigider, internet, grup sanitar propriu, aer conditionat).

   Durata medie de spitalizare in sectie lehuzie este de 2-3 zile, in functie de modul nasterii si de evolutia postpartum a mamei si a copilului.

Saloanele si rezervele sunt organizate in sistem rooming-in, cu patut pentru nou-nascut, astfel incat mamele pot avea copilul alaturi la scurt timp dupa nastere.

   La cateva ore dupa nasterea spontana proaspata mamica este transferata pe sectia de lehuzie unde este preluata si urmarita de catre echipa de asistente a sectiei. Acestea o vor invata treptat despre importanta alaptarii si o vor ajuta sa deprinda tehnicile de alaptare. Aceasta va fi incurajata sa petreaca cat mai mult timp alaturi de nou nascut si va fi invatata despre ingrijirile speciale din lauzie .


 

MEDICI

  1. SEF LUCR.DR. OLARU OCTAVIAN GABRIEL – Medic sef sectie , Medic primar; Doctor în Științe Medicale; Competență în:  Chirurgie laparoscopică ginecologică; Colposcopie; Ecografie obstetricală și ginecologică; Planificare familială și contracepție
  2. DR. PLES NICOLAE – Medic primar obstetrica–ginecologie , Doctor in Stiinte Medicale , Competenta in Laparoscopie , Oncogineologie , Colposcopie , Planificare familiala , Management sanitar.
  3. DR. SOSIEVICI IULIA – Medic primar Obstetrica Ginecologie Competenta Ecografie ginecologica si obstetricala.
  4. DR. BĂNCEANU MARIANA- Medic primar Obstetrica Ginecologie, Doctor in Stiinte Medicale, Competenta in Colposcopie, Laparoscopie, Histeroscopie. Competenta in Management Sanitar.
  5. DR. MARINESCU SANDA - Medic primar , Competenta in ecografie ginecologica si obstetricala , Competenta in colposcopie
  6. DR. DIACONESCU DENISE CRISTINA – Medic specialist Obstetrica Ginecologie, Competenta in Ecografie ginecologica si obstetricala, Colposcopie, Laparoscopie, Histeroscopie.
  7. DR. MOISEI CRISTINA – Medic Primar Obstetrica Ginecologie, Asistent Cercetare, Competenta in Colposcopie, Ecografie ginecologica si obstetricala cu acreditare FMF.
  8. DR. VÂLCEA IONUȚ - Medic specialist Obstetrica Ginecologie, Competenta in Ecografie ginecologica si obstetricala, Colposcopie, Laparoscopie, Histeroscopie.
  9. DR. ABOAYESH SAID – Medic primar Obstetrica Ginecologie, Asistent Cercetare, Competenta in Ecografie, Colposcopie. Doctorand.