NEONATOLOGIE

 

Venirea pe lume a unui suflet este cea mai mare minune, un motiv de bucurie.
Colectivul  Maternităţii  Bucur are onoarea de a fi alături  de dumneavoastră  într-un moment atât de important

 

 

Durata şederii în maternitate

Nou-născuţii fără  probleme (normoponderali), născuţi spontan sau prin operaţie cezariană se externează din maternitate după 2-4 zile de la naştere.
Nou-născuţii prematuri sau care necesită o îngrijire medicală  deosebită, vor fi internaţi în departamentul de terapie intensivă şi  vor fi externaţi în momentul rezolvării problemelor specifice. 

Condiţii de cazare şi beneficiile Rooming-in
Compartimentul Rooming-in dispune de 25 locuri. Este destinat nou născuţilor sănătoşi născuţi la termen. În sistemul rooming-in se promoveaza alimentaţia naturală conform normelor OMS şi UNICEF.
Sistemul Rooming-in ajută ca adaptarea copilului la mediul extern să fie mai uşoară, precum şi la un mai bun ataşament mama-nou-născut.

Acte necesare pentru internare:
- cartea de identitate a mamei
- dovada plăţii asigurărilor de sănătate

SERVICII OFERITE
Secţia de Neonatologie a Maternităţii Bucur este clasificată ca maternitate de grad III, pentru capacitatea de a acorda îngrijiri medicale înalt calificate pentru orice fel de patologie neonatală, non-chirurgicală. Acest lucru se datorează existenţei unui personal suficient şi foarte bine instruit, precum şi unei dotări tehnice adecvate, cu posibilităţi de intervenţie rapidă şi rezolvare terapeutică a celor mai multe din problemele nou-născuţilor.

Secţia de Neonatologie este situată pe etajele II şi III a Maternităţii Bucur şi este împărţită astfel:

 -  Compartiment Rooming-in

Secţia de Neonatologie - Servicii oferite:

Secţia  de Terapie Intensivă Neonatală:

Secţia  este utilată  în acord cu cele mai actuale cerinţe internaţionale,  cu echipamente de reanimare  şi îngrjire neonatală  performante:


Sunt asigurate servicii medicale şi proceduri performante:

Compartiment de Prematuri:


Secţia de Nou-născuţi Normoponderali /Compartiment  Rooming-in
- capacitate de 25 copii
- îngrijirea mamelor şi copiilor în sistem rooming-in (mama şi copilul în acelaşi salon, de la naştere până la externare), saloanele fiind de 1-2 paturi de mame, respectiv 1-2 paturi de copil
- avantajele sistemului Rooming-in: